top of page
Caută

Tratarea lemnului - un ghid pas cu pas




Tratarea lemnului este pur și simplu necesară pentru a păstra în mod durabil calitățile structurale ale lemnului si a spori aspectul natural. Tratarea rapidă a lemnului după instalare face, întreținerea mai ușoară în timp, fără a fi nevoie să recurgă la lucrări majore de renovare, cum ar fi șlefuirea.    

      Există trei simptome clasice de îmbătrânire prematură în cazul lemnului: creparea, aparitia mucegaiului si a cariilor si aspect neingrijit.  

       Lemnul este expus degradarii datorita precipitatiilor, inghet si dezghet, razelor solarelui, ciupercilor, cariilor de lemn, insectelor, s.a.m.d. si este important să luați măsuri ori de câte ori se identifică degradarea activă a lemnului.







1. Îndepărtarea vopselei și lacului vechi. Puteți folosi hârtie abrazivă, un aparat de șlefuit, un șpaclu, o racletă, o perie de sârmă, un pistol cu aer cald sau un grund decapant.

2. Curatarea suportului de praf cu o mătură sau cu aspiratorul,  ca urmare a realizarii lucrarilor de slefuire si reparare.

3. Chituirea șanțurilor, zgârieturilor si a golurilor.

4. Aplicarea lacului si a vopselei. Ultimul pas pentru reconditionarea lemnului este aplicarea lui lacului sau vopsea. Lacul reprezinta un strat protector, care nu permite apei sa se infiltreze si care in acelasi timp confera eleganta si frumusete.  Lacul protejeaza de asemenea de zgarieturi astfel incat lemnul sa aiba o durata de viata cat mai mare. 

 
 
 

Comments


bottom of page